Metsästyskausi 2018-2019

Valtakunnalliset metsästysajat löytyvät  Riistakeskuksen sivuilta:

Koskelan metsästysseura ei ota vastuuta ilmoitetuista metsästysajoista.

Metsästysajat

Kesäkokouksessa 2018 on päätetty seuraavaa:

Kiintiöt ja rajoitukset:

- Kaksi teertä ja koiras metso. Pyylle ei kiintiötä. Koppelo, riekko ja peltopyy rauhoitettu.

- Päiväkorttilainen vain seuran jäsenen mukana ja metsästää isäntänä toimivan jäsenen kiintiöstä

- Päivä- ja kausikorttilainen saa ampua kauriin isäntänä toimivan seuran jäsenen kiintiöstä.

- Päivä- ja kausikorttilainen ei saa ampua metsoa.

- Suositellaan että fasaaneja pyytäisivät vain henkilöt jotka ovat osallistuneet istutuksiin tai aktiiviseen kannanhoitoon.

- Metsäkauris:

·  Kesäkokouksessa 2018 on päätetty kymmenen kauriin koko seuraa koskeva kiintiö. Kuitenkin vain yksi kauris per jäsen.

· Kaatotilanne tarkistettava ennen pyyntiä kaurisyhdyshenkilöltä (Olavi Hintsala, puh.0400690294). Kaato ilmoitettava välittömästi yhdyshenkilölle!

· Metsästysasetuksen (5 a §) mukaan metsäkaurissaaliista on tehtävä ilmoitus myös              riistakeskukselle, lisätietoja: https://riista.fi/metsastys/lomakkeet/saalislomakkeet/metsakauris_villisika_hilleri_metsahanhi_saalis/.

Rauhoitusalueet 2018-2019 (Kartat on vuodelta 2013. Alueet on muuten samat 2018-2019, paitsi Savisaari ei kuulu enää rauhoitusalueisiin.

- Koko metsästyskausi:

Kauhaneva saarineen (myös Kauhalampi)

Huhmarin ulkoilualue

Lampinjärvi

Kettukallion kolmio

Perkkorannan tiestä keskustaan (myös kauris rauhoitettu)

Löytyntie-Löytynoja-Soinkorventie-Lehtosaarentie-Löytyntie

- 1.10. saakka:

Seurakunnan ulkoilualue Törmälässä

Rauhoitusalueet eivät koske hirven, karhun, ilveksen ja suden pyyntiä eikä osa alueista kauriin pyyntiä. Kaikki rauhoitusalueet yhdessä tiedostossa avautuu tästä linkistä.  Kartat on vuodelta 2013, mutta alueet on samat 2017-2018 (paitsi Savisaari ei enää rauhoitettu).

Merkitkää rauhoitusalueet omiin karttoihinne, näiden sivujen kartat:

Koskelan metsästysseuran Harrastelisenssi, © Maanmittauslaitos 2013, Käyttöoikeuslupa PKAR/013/13-V, Aineiston kopiointi ilman MML:n lupaa on kielletty.

Muut rajoitukset ja päätökset:

- Valtakunnalliset rajoitukset pätee.

- Teräshaulien käyttö on metsätaloussyistä kielletty muussa kuin vesilinnustuksessa. Metsäalueilla ei teräshauleja saa käyttää vesilinnustuksessakaan.

- Metsästysvieraille voi hankkia luvan maksamalla sen seuran tilille vaikka nettipankissa ja ilmoittamalla siitä luvanmyyjälle tekstiviestillä. Katso kohta vieraille.

Käytännöt ja päätökset kaudelle 2018-2019

Päätökset sitovat yhtä lailla jäseniä kuin vieraitakin.

Seuralla on käytössä noin 8600 hehtaaria metsästysalueita.

Seuran rajat ja rauhoitusalueiden rajat on nähtävillä luvanmyyjillä (jäsenkerääjät, katso yhteystiedot). Seuralla on myynnissä myös karttoja.

Jos et ole varma jostain alueesta, kysy.

Metsästysalueet